• Home
  • O Firmie
  • Usługi
  • Realizacje
  • Promocje
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Blog
  • Blog
  • Zestaw desek HACCP
Kostkarka chłodzona powietrzem
15 maja 2019
Warniki do makaronu LOZAMET
5 czerwca 2019

Zestaw desek HACCP

Profesjonalne obiekty gastronomiczne muszą posiadać odpowiednio wyposażoną kuchnię, która będzie przystosowana do bezpiecznego przygotowywania potraw. W każdym lokalu znany jest skrót HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points, pol. Analiza Zagrożeń i Kontrola Punktów Krytycznych).

System ten w skrócie reguluje kwestię krzyżowania się dróg „czystych” i „brudnych” tak, aby były one w pełni bezpieczne dla Gości. Jednym ze sposobów wspomagających zachowanie właściwych warunków w kuchni jest stosowanie kompletu desek do krojenia. Zestaw składa się z 6 kolorowych elementów wykonanych z polipropylenu. Każda z desek odpowiada innym produktom: deska czerwona służy do przygotowywania surowego mięsa, niebieska do surowych ryb i owoców morza, żółta posłuży do obróbki surowego mięsa drobiowego, brązowa do mięsa gotowanego i wędlin, zielona przeznaczona jest do warzyw i owoców natomiast biała do pieczywa oraz nabiału.

Dzięki takiemu prostemu zabiegowi każdy szef kuchni może z łatwością zachować odpowiednią higienę pracy oraz uniknąć mieszania się i przechodzenia smaków. Stosowanie zestawu desek do krojenia daje zatem korzyści zarówno Klientowi, który otrzymuje wysokiej jakości, bezpieczny posiłek oraz kucharzowi, który ma możliwość popisania się swoim talentem.

udostepnij

Powiązane wpisy

binary comment

13 maja 2021

Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych


Czytaj dalej
7 kwietnia 2021

Piec przelotowy do pizzy


Czytaj dalej
17 marca 2021

Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line


Czytaj dalej

Najnowsze Informacje

  • Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych
  • Piec przelotowy do pizzy
  • Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line
  • Kebab gazowy Profi Line
  • Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI
  • Okapy dla lokali gastronomicznych
  • Części zamienne do urządzeń gastronomicznych
  • Obieraczka do ziemniaków
  • Zalety pakowarek próżniowych
  • Frytkownice dla gastronomii

Historia

© 2020 Wszystkie prawa do treści oraz grafik zastrzeżone. Kopiowanie zabronione. Strony Internetowe Strony Internetowe
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda