• Home
  • O Firmie
  • Usługi
  • Realizacje
  • Promocje
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Blog
  • Blog
  • Rodzaje urządzeń grzewczych w gastronomii
Blender barowy TORQ
20 lutego 2019
Gastronomiczny stół chłodniczy
6 marca 2019

Rodzaje urządzeń grzewczych w gastronomii

Bemar jest to urządzenie podgrzewające, najczęściej w postaci wózka do którego wkłada się naczynia. Wyróżnia się trzy rodzaje bemarów, w postaci: wózka bez kółek, wózka z kółkami oraz bez nóg (bemar stołowy). Wykonany ze stali nierdzewnej.

Nadstawka grzewcza- jest to specjalny rodzaj stołu, wykonanego ze stali. Służy do odkładania naczyń oraz urządzeń o wysokiej temperaturze.
Podgrzewacze potraw- służą głównie do podawania potraw, przy zachowaniu ich ciepła na dłużej. Wykonane ze stali nierdzewnej, najczęściej okrągłe lub prostokątne.

Dystrybutory:
DYSTRYBUTOR KOSZY – Ruchomy wkład na kosze, posiadający obieg powietrza wewnątrz komory. Wykonany ze stali nierdzewnej.

DYSTRYBUTOR TALERZY – przeznaczony jest do przechowywania oraz transportu zastawy porcelanowej i nie tylko. Wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada wyjmowane wkłady na talerze, co umożliwia łatwiejsze utrzymanie czystości.

Stół podgrzewany – służy do przechowywania potraw w komorze grzewczej i utrzymywania dań w określonej temperaturze.

PRZELOTOWY -posiada suwane drzwi i system obiegu powietrza. Przelotowy stół grzewczy pozwala na bezproblemowy dostęp z dwóch stron urządzenia.

NIEPRZELOTOWY-posiada suwane drzwi i system obiegu powietrza.
Szafy podgrzewane- są to szafy z szufladami wykonanymi ze stali nierdzewnej. Posiadają również uchwyty.

SZAFA BANKIETOWA- zazwyczaj jest wyższa i węższa, posiada wnętrze przygotowane do umieszczania w nim rusztów.

udostepnij

Powiązane wpisy

binary comment

13 maja 2021

Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych


Czytaj dalej
7 kwietnia 2021

Piec przelotowy do pizzy


Czytaj dalej
17 marca 2021

Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line


Czytaj dalej

Najnowsze Informacje

  • Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych
  • Piec przelotowy do pizzy
  • Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line
  • Kebab gazowy Profi Line
  • Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI
  • Okapy dla lokali gastronomicznych
  • Części zamienne do urządzeń gastronomicznych
  • Obieraczka do ziemniaków
  • Zalety pakowarek próżniowych
  • Frytkownice dla gastronomii

Historia

© 2020 Wszystkie prawa do treści oraz grafik zastrzeżone. Kopiowanie zabronione. Strony Internetowe Strony Internetowe
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda