• Home
  • O Firmie
  • Usługi
  • Realizacje
  • Promocje
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Blog
  • Blog
  • Piec do pizzy – jak wybrać?
Warniki do wody
12 lipca 2016
Co jeść w czasie upałów?
26 lipca 2016

Piec do pizzy – jak wybrać?

Marzący o własnej pizzerii zacząć powinni od bardzo przemyślanego wyboru pieca do pizzy. W tego typu lokalach to podstawowe urządzenie gastronomiczne, od którego zależeć może w dużym stopniu jakość końcowego produktu, a tym samym nasze zyski.

Na rynku dostępne są piece do pizzy zasilane energią elektryczną, gazem lub też wykorzystujące ciepło powstające podczas spalania się drewna. Piece elektryczne są dość powszechnie stosowane zarówno w dużych pizzeriach, jak i mniejszych lokalach, które nie posiadają w karcie wyłącznie tej włoskiej potrawy. Dostępne są piece z jedną lub dwoma komorami, a wybór uzależniony jest oczywiście od ilości pizz, które będziemy piec. Dużo droższe w zakupie są piece do pizzy zasilane gazem. Są one przeznaczone dla wyspecjalizowanych w tej włoskiej potrawie lokali. Koszty eksploatacji tego typu pieca są za to znacznie niższe od piecy elektrycznych. Coraz częściej spotkać można również piece opalane drewnem. To rozwiązanie bardzo praktyczne, ponieważ może wykorzystać piec do pieczenia również wielu innych potraw. Taki piec jest również ekologiczny, ponieważ do działania wykorzystuje drewno. Ponadto palące się drewno nadaje lokalowi bardzo wyjątkowy klimat.

Wybierając piec trzeba więc dokładnie określić swoje potrzeby oraz budżet. Różnice w cenach mogą być bowiem znaczne. W wyborze odpowiedniego pieca do pizzy pomogą pracownicy naszego salonu firmowego w Poznaniu. Zapraszamy serdecznie.

udostepnij

Powiązane wpisy

binary comment

13 maja 2021

Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych


Czytaj dalej
7 kwietnia 2021

Piec przelotowy do pizzy


Czytaj dalej
17 marca 2021

Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line


Czytaj dalej

Najnowsze Informacje

  • Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych
  • Piec przelotowy do pizzy
  • Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line
  • Kebab gazowy Profi Line
  • Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI
  • Okapy dla lokali gastronomicznych
  • Części zamienne do urządzeń gastronomicznych
  • Obieraczka do ziemniaków
  • Zalety pakowarek próżniowych
  • Frytkownice dla gastronomii

Historia

© 2020 Wszystkie prawa do treści oraz grafik zastrzeżone. Kopiowanie zabronione. Strony Internetowe Strony Internetowe
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda