Piece konwekcyjno – parowe

Zaznaczenie_741

Żadna nowoczesna kuchnia nie może obyć się obecnie bez pieca konwekcyjno – parowego. Jakie są jego zalety i dlaczego warto go stosować?

Działanie tego typu pieców opiera się na przepływie gorącego powietrza przez komorę, które każdorazowo jest oczyszczane z tłuszczu. Dodatkowo do komory wprowadza się również parę wodną, co znacznie przyspiesza obróbkę potraw i sprawia, że dania się wysychają. Najważniejsza zaleta tego typu urządzeń to oszczędność czasu i pieniędzy. Dania przygotowują się szybciej, a przez to zużywamy mniej energii. Przyjmuje się również, że piece konwekcyjno – parowe w porównaniu z tradycyjnymi urządzeniami wykorzystują nawet o 95% mniej tłuszczu. Przygotowywane potrawy nie tracą również swojej masy i objętości oraz witamin i innych cennych składników odżywczych.

Zachęcamy do zapoznania się naszą ofertą na piece konwekcyjno – parowe. Oferujemy atrakcyjne ceny oraz szeroki wybór urządzeń najbardziej renomowanych producentów.