Wybieramy zmywarkę gastronomiczną

307272884_787c71e892_o

Każdy lokal, niezależnie od rodzaju czy wielkości, musi posiadać na wyposażeniu zmywarkę gastronomiczną. Ręczne zmywanie naczyń jest nie tylko czasochłonne, ale także nie zapewnia wymaganej w lokalach gastronomicznych czystości. Dlatego właśnie zmywarka to podstawa.

Istnieje kilka różnic pomiędzy zmywarkami domowymi, a tymi przeznaczonymi dla gastronomii. Te drugie posiadają większą pojemność, wyższą temperaturą wody podczas mycia i wyparzania oraz większe ciśnienie wody. Dlatego właśnie domowe zmywarki nie sprawdzą się nawet w niewielkim lokalu. Wybierając zmywarkę należy kierować się przede wszystkim specyfikacją naszego lokalu i jego wymaganiami. Do celów aranżacji warto zwrócić uwagę na sposób jej ładowania. Ponadto ważne są również specjalne programy mycia, które będą nam potrzebne. Przykładowo w restauracjach czy kawiarniach niezbędny będzie program do mycia cienkiego szkła. Warto wybierać te produkty, które mają odpowiednie certyfikaty, a także zapewniają montaż i serwis gwarancyjny.

Jeśli poszukujecie profesjonalnej zmywarki gastronomicznej dla swojej restauracji, kawiarni, stołówki czy hotelu to zachęcamy do kontaktu z przedstawicielami naszej firmy.