• Home
  • O Firmie
  • Usługi
  • Realizacje
  • Promocje
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Blog
  • Blog
  • Grille – porównanie różnych typów
Jak dbać o wygląd stali nierdzewnej?
5 kwietnia 2016
Profesjonalne kostkarki do lodu
3 maja 2016

Grille – porównanie różnych typów

It seems to have been weeks since my last Ribeye Friday. Some things are just too good to give up.

Majówka już za kilka dni, a to oznacza dla wielu lokali gastronomicznych rozpoczęcie sezonu grillowego. W dzisiejszym wpisie przedstawiamy krótki opis dostępnych na rynku grilli wraz z ich wadami i zaletami.

Do domowego użytku z pewnością wystarczy grill węglowy. W przypadku lokali gastronomicznych również może być one stosowany np. podczas imprez plenerowych. Trzeba tylko pamiętać, iż do jego pracy niezbędny jest węgiel lub brykiet, a dodatkowo przyrządzanie na nim potraw wymaga sporego doświadczenia od kucharza. Na rynku są dostępne są również grille elektryczne, które doskonale sprawdza się w przypadku niewielkich lokali. Potrawy na nich przyrządzone nie maja charakterystycznego zapachu drzewnego dymu, ale za to umożliwiają smażenie niemal bez tłuszczu, są proste w obsłudze oraz łatwo je umyć. Dla dużych lokali gastronomicznych najlepiej nadają się grille zasilane gazem. Grille te są stosunkowo drogie w zakupie, ale koszt ten szybko się zwraca. Na grillu można przygotowywać niemal wszystkie rodzaje potraw. Zasilanie gazowe umożliwia regulowanie temperatury smażenia na grillu.

udostepnij

Powiązane wpisy

binary comment

13 maja 2021

Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych


Czytaj dalej
7 kwietnia 2021

Piec przelotowy do pizzy


Czytaj dalej
17 marca 2021

Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line


Czytaj dalej

Najnowsze Informacje

  • Najlepsze rozwiązanie dla stołówek szkolnych
  • Piec przelotowy do pizzy
  • Profesjonalna maszynka do robienia makaronu – Profi Line
  • Kebab gazowy Profi Line
  • Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI
  • Okapy dla lokali gastronomicznych
  • Części zamienne do urządzeń gastronomicznych
  • Obieraczka do ziemniaków
  • Zalety pakowarek próżniowych
  • Frytkownice dla gastronomii

Historia

© 2020 Wszystkie prawa do treści oraz grafik zastrzeżone. Kopiowanie zabronione. Strony Internetowe Strony Internetowe
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda