• Home
  • O Firmie
  • Usługi
  • Realizacje
  • Promocje
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Blog
  • Blog
  • Maszynki do mielenia mięsa dla gastronomii
Meble chłodnicze
21 czerwca 2016
Wyciskarka do cytrusów
4 lipca 2016

Maszynki do mielenia mięsa dla gastronomii

Mielone mięso stanowi bazę dla wielu doskonale znanych i chętnie serwowanych w restauracjach dań. Przykładem są tutaj chociażby tradycyjne kotlety mielone, spaghetti bolognese czy burgery. W ich przygotowaniu niezbędne są profesjonalne maszynki do mielenia mięsa.

W profesjonalnej gastronomii wykorzystuje się tradycyjne maszynki lub te przeznaczone typowo dla lokali czy przemysłu przetwórczego. W tym drugim przypadku nazywają się one wiki. Wszystko zależy oczywiście od wielkości oraz przeznaczenia lokalu. Wybierając sprzęt warto wybierać maszynki o jak największej mocy. Mięso wtedy mieli się naprawdę szybko, a zużycie energii wcale nie jest aż tak duże. Ważny jest również materiał z którego wykonana jest maszynka. Najlepiej sprawdzą się w codziennym użytku te wykonane ze stali nierdzewnej. Są one trwałe i łatwo utrzymać ich czystość. Decydując się na zakup warto sprawdzić jakość noży oraz sitek oraz ich dostępność w sklepach. Każdy nóż wymaga kiedyś wymiany. Dobre maszynki do mielenia posiadają specjalne końcówki oraz nasadki, dzięki którym możemy robić wiele innych rzeczy.

Jeśli szukacie profesjonalnej maszynki do mielenia mięsa dla swojego lokalu gastronomicznego to zachęcamy do kontaktu lub odwiedzenia naszego salonu firmowego w Poznaniu.

udostepnij

Powiązane wpisy

3 lutego 2021

Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI


Czytaj dalej
27 stycznia 2021

Okapy dla lokali gastronomicznych


Czytaj dalej
20 stycznia 2021

Części zamienne do urządzeń gastronomicznych


Czytaj dalej

Najnowsze Informacje

  • Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI
  • Okapy dla lokali gastronomicznych
  • Części zamienne do urządzeń gastronomicznych
  • Obieraczka do ziemniaków
  • Zalety pakowarek próżniowych
  • Frytkownice dla gastronomii
  • Dlaczego nie warto oszczędzać na sprzęcie w lokalu gastronomicznym?
  • Witryna chłodnicza do lokalu gastronomicznego
  • Garnki do lokalu gastronomicznego
  • Jak wybrać blender gastronomiczny?

Historia

© 2020 Wszystkie prawa do treści oraz grafik zastrzeżone. Kopiowanie zabronione. Strony Internetowe Strony Internetowe
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda