13 stycznia 2021

Obieraczka do ziemniaków

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez ziemniaków. To jeden z najczęściej wykorzystywanych składników i podstawa wielu potraw. W lokalach, które wydają dużą liczbę posiłków z ziemniakami […]
6 stycznia 2021

Zalety pakowarek próżniowych

Sposobów na zachowanie świeżości produktów wykorzystywanych w gastronomii jest wiele. Jednym z nich jest pakowanie próżniowe. By móc zabezpieczyć żywność w ten sposób niezbędna jest pakowarka […]
30 grudnia 2020

Frytkownice dla gastronomii

Frytki to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych dodatków do różnego rodzaju dań. Ciężko wyobrazić sobie np. smażoną rybkę nad morzem bez frytek. Przyrządzić można je na kilka […]
23 grudnia 2020

Dlaczego nie warto oszczędzać na sprzęcie w lokalu gastronomicznym?

Znaczącym kosztem podczas otwierania lub modernizacji lokalu gastronomicznego jest wyposażenie kuchni. Mimo, że wydatek nie jest mały nie warto w tym względzie szukać na siłę oszczędności. […]
16 grudnia 2020

Witryna chłodnicza do lokalu gastronomicznego

W wielu lokalach gastronomicznych produkty przeznaczone do sprzedaży prezentowane są w witrynach chłodniczych. Urządzenia tego typu są niezbędne w kawiarniach czy barach sałatkowych. Jemy głównie oczami, […]
9 grudnia 2020

Garnki do lokalu gastronomicznego

Trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek kuchnię bez garnków. To podstawowe narzędzie pracy każdego kucharza. Garnki mogą mieć znaczący wpływ na jakość oraz smak przygotowywanych potraw, dlatego ich […]