24 maja 2016

Frytkownice dla gastronomii

Frytki to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych dodatków do różnego rodzaju dań. Ciężko wyobrazić sobie np. smażoną rybkę nad morzem bez frytek. Przyrządzić można je na kilka […]
17 maja 2016

Dlaczego nie warto oszczędzać na sprzęcie w lokalu gastronomicznym?

Znaczącym kosztem podczas otwierania lub modernizacji lokalu gastronomicznego jest wyposażenie kuchni. Mimo, że wydatek nie jest mały nie warto w tym względzie szukać na siłę oszczędności. […]
10 maja 2016

Zalety mebli ze stali nierdzewnej

Meble dla lokali gastronomicznych oraz placówek żywienia zbiorowego powinny być przede wszystkim bezpieczne, trwałe i funkcjonalne. Wszystkie te warunki spełniają meble wykonane ze stali nierdzewnej. Jakie […]
3 maja 2016

Profesjonalne kostkarki do lodu

Nadeszła wiosna, a wraz z nią pierwsze cieplejsze dni. Kiedy za oknem panują wyższe temperatury ludzie szukają ochłody, którą może dać chłodny napój. Dlatego warto już […]
26 kwietnia 2016

Grille – porównanie różnych typów

Majówka już za kilka dni, a to oznacza dla wielu lokali gastronomicznych rozpoczęcie sezonu grillowego. W dzisiejszym wpisie przedstawiamy krótki opis dostępnych na rynku grilli wraz […]
19 kwietnia 2016

Witryna chłodnicza do lokalu gastronomicznego

W wielu lokalach gastronomicznych produkty przeznaczone do sprzedaży prezentowane są w witrynach chłodniczych. Urządzenia tego typu są niezbędne w kawiarniach czy barach sałatkowych. Jemy głównie oczami, […]