19 kwietnia 2016

Witryna chłodnicza do lokalu gastronomicznego

W wielu lokalach gastronomicznych produkty przeznaczone do sprzedaży prezentowane są w witrynach chłodniczych. Urządzenia tego typu są niezbędne w kawiarniach czy barach sałatkowych. Jemy głównie oczami, […]
12 kwietnia 2016

Garnki do lokalu gastronomicznego

Trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek kuchnię bez garnków. To podstawowe narzędzie pracy każdego kucharza. Garnki mogą mieć znaczący wpływ na jakość oraz smak przygotowywanych potraw, dlatego ich […]
5 kwietnia 2016

Jak dbać o wygląd stali nierdzewnej?

Większość wysokiej jakości uradzeń gastronomicznych wykonanych jest ze stali nierdzewnej. W celu zapewnienia im odpowiedniej czystości oraz wyglądu trzeba o nie odpowiednio dbać. Stal nierdzewna jest […]
29 marca 2016

Jak wybrać blender gastronomiczny?

Właściciele lokali gastronomicznych powinni pamiętać, że powinien on być wyposażony w sprzęt przeznaczony do profesjonalnej, a nie domowej kuchni. Dlatego właśnie nie sprawdzi się w niej […]
22 marca 2016

Krajalnica do pieczywa – jak wybrać?

Krajalnica do pieczywa to ważny element wyposażenia lokali gastronomicznych, zwłaszcza tych, które zajmują się żywieniem zbiorowym. Na co zwrócić uwagę podczas jej zakupu? Krajalnica jeśli ma […]
15 marca 2016

Piece konwekcyjno – parowe

Żadna nowoczesna kuchnia nie może obyć się obecnie bez pieca konwekcyjno – parowego. Jakie są jego zalety i dlaczego warto go stosować? Działanie tego typu pieców […]