16 sierpnia 2016

Obieraczka do ziemniaków

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez ziemniaków. To jeden z najczęściej wykorzystywanych składników i podstawa wielu potraw. W lokalach, które wydają dużą liczbę posiłków z ziemniakami […]
9 sierpnia 2016

Zalety pakowarek próżniowych

Sposobów na zachowanie świeżości produktów wykorzystywanych w gastronomii jest wiele. Jednym z nich jest pakowanie próżniowe. By móc zabezpieczyć żywność w ten sposób niezbędna jest pakowarka […]
2 sierpnia 2016

Zalety taboretów gazowych

Urządzenia tego typu są spotykane w większości lokali gastronomicznych. Służą one, podobnie jak kuchenki zasilane gazem czy energią elektryczną, do przygotowywania gorących posiłków. Jakie są zalety […]
26 lipca 2016

Co jeść w czasie upałów?

Przez nasz kraj przechodzi właśnie fala upałów. Nie od dziś wiadomo, że w czasie gdy za oknem panuje wysoka temperatura mamy mniejszy apetyt. Właściciele lokali gastronomicznych […]
19 lipca 2016

Piec do pizzy – jak wybrać?

Marzący o własnej pizzerii zacząć powinni od bardzo przemyślanego wyboru pieca do pizzy. W tego typu lokalach to podstawowe urządzenie gastronomiczne, od którego zależeć może w […]
12 lipca 2016

Warniki do wody

W dużych restauracjach czy podczas przyjęć dla dużej ilości osób istnieje potrzeba szybkiego zagotowania dużej ilości wody lub utrzymania jej w stałej temperaturze przez dłuższy czas. […]