13 września 2016

Elektroniczne piece konwekcyjno – parowe HENDI

Jednym z najpopularniejszych rozwiązań w gastronomi, jest stosowanie pieców konwekcyjno-parowych. Zaopatruje się w nie większość dobrych i ceniących się restauracji i barów. Urządzenia te są unikatowe […]
6 września 2016

Do czego służy warnik gastronomiczny?

Profesjonalny warnik gastronomiczny to specjalistyczny sprzęt do zagotowania i przechowywania wody. To urządzenie gastronomiczne jest bardzo popularne w  hotelach, restauracjach, barach i firmach cateringowych. Warnik gastronomiczny […]
30 sierpnia 2016

Okapy dla lokali gastronomicznych

Podczas kompleksowego wyposażania lokalu gastronomicznego duże znaczenie ma odpowiednia i prawidłowo działająca instalacja wentylacyjna. Jej istotnym elementem są okapy gastronomiczne. Urządzenia tego typu zapewniają odpowiednią wentylację […]
23 sierpnia 2016

Części zamienne do urządzeń gastronomicznych

Lokale gastronomiczne różnego typu w codziennej pracy wykorzystują specjalistyczne urządzenia i maszyny. Codziennie pracują one w trudnych warunkach i nierzadko są one intensywnie wykorzystywane. To z […]
16 sierpnia 2016

Obieraczka do ziemniaków

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez ziemniaków. To jeden z najczęściej wykorzystywanych składników i podstawa wielu potraw. W lokalach, które wydają dużą liczbę posiłków z ziemniakami […]
9 sierpnia 2016

Zalety pakowarek próżniowych

Sposobów na zachowanie świeżości produktów wykorzystywanych w gastronomii jest wiele. Jednym z nich jest pakowanie próżniowe. By móc zabezpieczyć żywność w ten sposób niezbędna jest pakowarka […]