3 maja 2016

Profesjonalne kostkarki do lodu

Nadeszła wiosna, a wraz z nią pierwsze cieplejsze dni. Kiedy za oknem panują wyższe temperatury ludzie szukają ochłody, którą może dać chłodny napój. Dlatego warto już […]
26 kwietnia 2016

Grille – porównanie różnych typów

Majówka już za kilka dni, a to oznacza dla wielu lokali gastronomicznych rozpoczęcie sezonu grillowego. W dzisiejszym wpisie przedstawiamy krótki opis dostępnych na rynku grilli wraz […]
5 kwietnia 2016

Jak dbać o wygląd stali nierdzewnej?

Większość wysokiej jakości uradzeń gastronomicznych wykonanych jest ze stali nierdzewnej. W celu zapewnienia im odpowiedniej czystości oraz wyglądu trzeba o nie odpowiednio dbać. Stal nierdzewna jest […]
22 marca 2016

Krajalnica do pieczywa – jak wybrać?

Krajalnica do pieczywa to ważny element wyposażenia lokali gastronomicznych, zwłaszcza tych, które zajmują się żywieniem zbiorowym. Na co zwrócić uwagę podczas jej zakupu? Krajalnica jeśli ma […]
15 marca 2016

Piece konwekcyjno – parowe

Żadna nowoczesna kuchnia nie może obyć się obecnie bez pieca konwekcyjno – parowego. Jakie są jego zalety i dlaczego warto go stosować? Działanie tego typu pieców […]
8 marca 2016

Zalety bemarów gastronomicznych

Bemary gastronomiczne są powszechnie wykorzystywane w profesjonalnych kuchniach, jak i firmach cateringowych. W dzisiejszym wpisie przyjrzymy się ich podstawowym zaletom. Bemar przede wszystkim podgrzewa potrawy i […]